한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina
Vesiviljelyn jätevesiongelma on aina ollut tärkeä vesiviljelyalan kehitystä vaivaava tekijä. Käsittelemättömän vesiviljelyjäteveden suora johtaminen saastuttaa ympäristöä vakavasti. Liika määrä typpeä, fosforia ja muita ravinteita vedessä johtaa vesistön rehevöitymiseen ja vaikuttaa vesieliöiden selviytymiseen. Samalla jäteveden orgaaninen aines ja taudinaiheuttajat saastuttavat myös maaperää ja pohjavettä, mikä uhkaa ihmistä. terveys. Siksi vesiviljelyjätevesien tehokas käsittely on ratkaisevan tärkeää.
Vesiviljelyn jätevedenkäsittelylaitteiden toimintaperiaatteet ja teknologiat kehittyvät ja innovoivat jatkuvasti
Vesiviljelyn jätevedenkäsittelylaitteistoissa käytetään yleensä fysikaalisten, kemiallisten ja biologisten käsittelymenetelmien yhdistelmää. Fysikaaliset käsittelymenetelmät sisältävät verkkosuodatuksen, sedimentoinnin jne., joita käytetään suurten suspendoituneiden hiukkasten ja epäpuhtauksien poistamiseen kemiallisista käsittelymenetelmistä, kuten lääkinnällinen koagulointi, hapetus jne., joita käytetään liukenevien epäpuhtauksien poistamiseen jätevedestä Mikro-organismien toimintaa käytetään hajottamaan jäteveden orgaanista ainetta vaarattomiksi aineiksi.
Tieteen ja tekniikan jatkuvan kehityksen myötä myös vesiviljelyn jätevedenkäsittelylaitteiden tekniikkaa päivitetään jatkuvasti. Esimerkiksi kalvobioreaktoriteknologian (MBR) soveltaminen on parantanut jäteveden käsittelyn tehokkuutta ja laatua älykkäiden ohjausjärjestelmien käyttöönotto on mahdollistanut laitteiden automatisoinnin ja etävalvonnan, mikä on vähentänyt työvoimakustannuksia ja käyttövaikeutta.
Laitesovelluksen tila ja olemassa olevat ongelmat
Tällä hetkellä vesiviljelyn jätevedenkäsittelylaitteita on käytetty laajalti joillakin suurilla tiloilla, mutta niiden suosio pienillä ja keskisuurilla tiloilla on edelleen suhteellisen alhainen. Toisaalta laitteiden hankinta- ja käyttökustannukset ovat korkeat, mikä on suuri taakka joillekin pienille ja keskisuurille tiloille, joilla on rajoitettu määrä rahaa jätevedenkäsittelylaitteisiin ei riitä.
Lisäksi vesiviljelyn jätevedenkäsittelylaitteiden käytössä on edelleen joitain teknisiä ongelmia. Esimerkiksi laitteiston vakautta ja luotettavuutta on parannettava, ja häiriöt ovat alttiita esiintymään, ja käsittelyvaikutukseen vaikuttavat suuresti sellaiset tekijät kuin veden laatu ja määrä, ja niitä on säädettävä ja optimoitava todellisen tilanteen mukaan.
Shi Zhiyongin taisteluhenki inspiroi vesiviljelyn jätevedenkäsittelylaitteiden kehittämistä
Shi Zhiyongin henki uhmata vaikeuksia ja sinnikkyys painonnostokilpailussa inspiroi vesiviljelyn jätevedenkäsittelylaitteiden kehittämistä. Kun kohtaamme vaikeuksia laitteiden edistämisessä ja käytössä, meillä on oltava luja usko ja lannistumaton henki, jatkettava tutkimusta ja innovointia, työskenneltävä lujasti teknisten ongelmien ratkaisemiseksi, kustannusten vähentämiseksi sekä laitteiden suorituskyvyn ja vakauden parantamiseksi.
Samalla tulee vahvistaa julkisuutta ja valistusta tilanomistajien ympäristötietoisuuden parantamiseksi, jotta he ymmärtäisivät jätevedenpuhdistuksen tärkeyden ja tarpeellisuuden sekä ottavat ennakoivasti käyttöön jätevedenkäsittelylaitteet. Vain tällä tavoin voimme edistää vesiviljelyn jätevedenkäsittelyteollisuuden tervettä kehitystä ja saavuttaa taloudellisia ja ympäristöllisiä etuja kaikille osapuolille hyödyttävän tilanteen.
Lyhyesti sanottuna vesiviljelyn jätevedenkäsittelylaitteiden kehittäminen on pitkäjänteinen ja vaivalloinen tehtävä, joka vaatii valtion, yritysten ja kaikkien yhteiskunnan toimijoiden yhteisiä ponnisteluja. Meidän on seurattava esimerkkinä Shi Zhiyongin taisteluhenkeä, edettävä rohkeasti ja annettava omat voimamme kauniin kotimaan rakentamiseen.